Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τον Ολυμπιακό

Με αφορμή την κατάθεση νέου φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου και ενόψει της απόφασης που αναμένεται να ληφθεί αύριο Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι, μετά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη μετοχική σύνθεση και το Δ.Σ. της ΠΑΕ, δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα για τη μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας του Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή και εστάλη σήμερα στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται, ευθύς εξ αρχής, οι τοπικοί φορείς της πόλης διαχώρισαν πλήρως την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου από φυσικά πρόσωπα και συμπεριφορές, ευθύνες και κατηγορίες, που φέρονται να τους βαρύνουν.

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η νέα μετοχική σύνθεση και ο διορισμός νέας διοίκησης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, όπως αποτυπώνονται στο νέο φάκελο που κατατίθεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), δεν αφήνουν πλέον οποιοδήποτε επιχείρημα για τη μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας του Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η επανεξέταση του φακέλου και η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα αποδείξει ότι και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας μπορούν να ανταποκριθούν στη γενική απαίτηση να προχωρήσει πραγματικά η υπόθεση της κάθαρσης, με όρους αμεροληψίας, ισονομίας και δικαιοσύνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει