Όταν ο Ερντογάν κάνει πλάκα στον Παπανδρέου

Άρθρο του Γιώργου Χριστοφορίδη

Πού να μην είχε και διεθνές προφίλ ο Γιώργος Παπανδρέου… Πού να μην έχαιρε σεβασμού στο εξωτερικό… Πού να μην είχε επαφές…

Από την πρώτη κιόλας εργάσιμη της «σταδιοδρομίας» της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Γιώργος επιδίωξε ένα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με ξένους ηγέτες, προσπαθώντας –προφανέστατα- να μας πείσει ότι «είναι ακόμη εδώ». Από τις επαφές του δε θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Είχε τέτοια επιτυχία η κίνησή του προς τον Ταγίπ Ερντογάν, που δύο τουρκικά αεροφωτογραφικά πέταξαν σήμερα –ημέρα παροχής της ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση…- πάνω από το Καστελόριζο, παραβιάζοντας ό,τι μπορεί να παραβιαστεί. Δε συμφωνούμε, βέβαια, με όποιον κακεντρεχή θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο ίδιος ο Γιώργος έβαλε τον Ταγίπ να κάνει… καψώνια στον Παπαδήμο!

Όμως, η «επιτυχία» των διεθνών επαφών του πρώην πρωθυπουργού δε σταμάτησε εκεί. Σήμερα, ο ένας από τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάνταζη, δήλωσε ότι δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά τη στήριξή της από το κόμμα του. Τυχαίο; Ο άλλος –ο Αχμέτ Χατζηοσμάν– δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση, οι πληροφορίες όμως από τη Βουλή λένε ότι έχει τηλεφωνικά διαβεβαιώσει την Ιπποκράτους ότι θα υπερψηφίσει.

Πέραν του Μάνταζη, όμως, είναι κι ο Χρήστος Κατσούρας (από τη Θεσπρωτία) εκ των «πράσινων» βουλευτών που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου με την ψήφο του. Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, «μιντιακό δημιούργημα». Και το ερώτημα, μεσούσης της προσπάθειας του Γ. Παπανδρέου να πείσει ότι παραμένει αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, είναι τι θα πράξει με τους αμφισβητίες. Και παραμένει ερώτημα, γιατί μέχρι στιγμής από την Ιπποκράτους κάνουν απλά την πάπια.

Από την πλευρά του, ο Σαμαράς το έχει αφήσει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα αντιδράσει στην ανταρσία του Πάνου Καμμένου. Δεν είναι και βέβαιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ότι θα τον διαγράψει. Ισως προτιμήσει μια βολική ανεξαρτητοποίηση Καμμένου, ώστε να τον μαζέψουν πίσω στο μαντρί προεκλογικά.

Μήπως κάποιος από τους συμβούλους του Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να του επισημάνει ότι το ηγετικό προφίλ δεν είναι α λα κάρτ;

Πηγή –NewsBomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει