Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

10 φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρώνΆνδρες της αστυνομίας της Αιγύπτου σκότωσαν 10 φερόμενους ως τζιχαντιστές την Τρίτη στην Αλ Αρίς, στο βόρειο Σινά, όπου ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας διεξάγουν από τον Φεβρουάριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα κατά τις οποίες 10 τρομοκράτες κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στο προάστιο Αλ Όμπουρ της Αλ Αρίς, οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν την Τρίτη το αγρόκτημα και έλαβε χώρα ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν οι 10 τρομοκράτες», δήλωσε σε ΜΜΕ ο αξιωματούχος.

Με βάση υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, τουλάχιστον 519 φερόμενοι ως τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην επιχείρηση «Σινά 2018» από τον Φεβρουάριο. Βάσει κυβερνητικών ανακοινώσεων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου τριάντα στρατιωτικοί.

Μετά το 2013 και την ανατροπή από τον στρατό — υπό τη διοίκηση ακόμη τότε του σημερινού προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι — του ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, εκατοντάδες αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 07:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει