Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

11 διαρρήξεις την ώρα, 18 ληστείες την ημέρα

Έντεκα διαρρήξεις κάθε ώρα και 18 ληστείες κάθε ημέρα διαπράχθηκαν -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας- τους πρώτους έξι μήνες του 2011, εμφανίζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου χρόνου. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 232 υποθέσεις σχετικές με μεγάλες σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις, ενώ κατασχέθηκαν πέντε τόνοι χασίς, 104 κιλά ηρωίνη, 14 κιλά κοκαΐνη, 1.013 όπλα και 1.394.820 ευρώ!

Όλα τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του πρώτου εξαμήνου του 2011, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, ότι ζούμε σε μια χώρα με υψηλή εγκληματικότητα… Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται αύξηση της εγκληματικότητας σε κάθε επίπεδο, ενώ παρατηρείται ποιοτική αναβάθμιση όλων των ενεργειών, με παράλληλη εμφάνιση ακραίων μορφών βίας και παραβατικότητας.

Αξίζει να τονισθεί ότι, από το 2010, η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο την εγκληματικότητα σε κάθε περιοχή. Με το νέο τρόπο καταγραφής, μέσω του συστήματος Police On Line, καταγράφονται αναλυτικά, σε καθημερινή βάση, όλα τα συμβάντα, σε κάθε αστυνομικό τμήμα της χώρας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διευκρινίζουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπήρξε άνοδος σε πολλούς δείκτες εγκληματικότητας που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας, ωστόσο εξαρθρώθηκαν και μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν εγκλήματα βίας, εξιχνιάστηκαν σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, και συνελήφθησαν άτομα με ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης καθημερινά απασχολούνται περίπου 15.000 αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα ανιχνεύεται το 80% με 90% των ανθρώπων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει