Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

13χρονη κινδυνεύει να πεθάνει… αν χτενιστεί!!

Σπάνια πάθηση που σχετίζεται με το στατικό ηλεκτρισμό, καθιστά επικίνδυνο το χτένισμα ή το άγγιγμα ενός μπαλονιού.

Πρόκειται για το ελάχιστα γνωστό «Σύνδρομο του χτενίσματος»…

Η μητέρα της Megan ανακάλυψε ότι η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο, πριν αρκετά χρόνια, όταν την ετοίμαζε για την πρώτη της μέρα στον παιδικό σταθμό.

Όπως διηγείται στην εφημερίδα Daily Mail: «Χτένιζα τα μαλλιά της, όταν ξαφνικά λιποθύμησε και τα χείλη της έγιναν μπλε. Κάλεσα ασθενοφόρο και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε».

Στο νοσοκομείο Yorkhill στη Γλασκώβη οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ότι είχαν ακούσει για ένα περιστατικό, ενός άλλου παιδιού που έπρεπε να αποφεύγει με κάθε τρόπο τον στατικό ηλεκτρισμό, καθώς υπήρχε κίνδυνος θανάτου.

Έτσι η Megan Stewart είναι πάντοτε πολύ προσεκτική όταν φτιάχνει ταμαλλιά της ή όταν αγγίζει ένα μπαλόνι, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Γι’ αυτό κάθε φορά που χτενίζεται, ξαπλώνει στο κρεβάτι, για να ακουμπάνε κάπου τα μαλλιά της.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι αυτό το σπάνιο σύνδρομο είναι πιθανό να οφείλεται στις επιπλοκές που υπήρχαν κατά τη γέννησή της.
Η Megan γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις ένα κιλό, ενώ είχε και τρύπα στο διάφραγμα.

Αρχικά οι γιατροί ανησυχούσαν ότι δεν θα καταφέρει να επιζήσει, όμως ως αυτή τη στιγμή η 13χρονη διαψεύδει τις εκτιμήσεις τους.

πηγή: 24gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει