1η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό για σπουδάστρια του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Νέα μεγάλη διάκριση για το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου η κατάκτηση της 1ης θέσης, στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπολών και Ωρολογοπωλών τιµώντας τα σαράντα (40) χρόνια λειτουργίας της, για την σπουδάστρια της ειδικότητας κοσμήματος Σοφίας Συμιακάκη !

Η ιδέα της σπουδάστριας ήταν να δημιουργηθεί ένα επετειακό μετάλλιο για την ΠΟΒΑΚΩ ,βασισμένο στην φιλοσοφία του αρχικού, αλλά με σύγχρονη οπτική. Δημιούργησε λοιπόν το έργο της ”Χρυσή Τομή ”, σχεδιασμένο με τους όρους της χρυσής ακολουθίας αριθμών του Fibonacci 1618  και της χρυσής τομής-χρυσή αναλογία κατά τον Da Vinci, όπου δεσπόζει ο αριθμός 40.

Ο  πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ  κος Πέτρος Καλπακίδης, μετέφερε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας τονίζοντας  τη σοβαρότητα του έργου που επιτελεί το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στην κατάρτιση στον τομέα της Αργυροχρυσοχοΐας. Το έπαθλο συνοδεύεται με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο  θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΟΒΑΚΟ ως αναµνηστικό αντικείµενο ή κόσμημα, σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της και των σχετικών φορέων.

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ως σύγχρονος εκπαιδευτικός φορέας  που συνεχώς  εξελίσσεται, αναβαθμίζοντας  το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του  βρίσκεται σε συνεχή  συνεργασία  με τους παραγωγικούς συλλόγους-ανά ειδικότητα- και συγκεκριμένα στο Κόσμημα με την ΠΟΒΑΚΩ  και ειδικά με τον σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας, πάντα αρωγό στις προσπάθειές του.

Η πρόεδρος κα Σοφία Χάλαρη και το Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , συγχαίρουν τη σπουδάστρια κ Σοφία Συμιακάκη για την μεγάλη της επιτυχία και τις εκπαιδεύτριες του τμήματος  Κοσμήματος κ Λέτα Αργυράκου και Ράνια Χρηστάκη για τις επιτυχίες του!

Τονίζοντας  πως από τους βασικούς στόχους του  Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται  από τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις-διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει