Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο!

Με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο άνοιξαν τα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

«Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» τόνισε ο κύριος Μαντάς, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για ψεύδη και ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς. «Σε πολλές περιοχές δεν έχει φτάσει κανένα βιβλίο, άλλες έχουν παραλάβει πολύ λίγους τίτλους. Ακόμη και το περίφημο DVD δεν το έχει δει κανένας εκπαιδευτικός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ, μέχρι σήμερα, Δευτέρα (12/9) δεν έχουν παραλάβει βιβλία στην Αττική οι σύλλογοι Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων, Πατησίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου – Περάματος, Κορυδαλλού, Μακρυγιάννη και Περικλή και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι σύλλογοι Αγρινίου, Αλμωπίας, Β. Χαλκιδικής, Ελασσόνας, Θεσσαλονίκης Β’, Θεσσαλονίκης Γ’, Θεσσαλονίκης Ε’, Θεσσαλονίκης ΣΤ’, Θεσσαλονίκης Υπαίθρου, Ικαρίας, Κ. Χαλκιδικής, Λακωνικής, Λοκρίδας, Ορεστιάδας και Φθιώτιδας.

Ως προς τα λειτουργικά κενά στα δημοτικά σχολεία, τα περισσότερα καταγράφονται στον Πειραιά (372), τη Δυτική Θεσσαλονίκη (321), την Ανατολική Θεσσαλονίκη (242), τα Χανιά (229) και την Α’ Αθήνας (214).

«Αυτό που συμβαίνει είναι το λιγότερο απαράδεκτο» επισήμανε ο κ. Μαντάς προσθέτοντας ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί δεν δέχεται τη συγγνώμη της υπουργού.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε επίσης στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που έχει προαναγγελθεί για την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «μόνο το πρώτο βήμα, ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει