30 ευρώ τον μήνα η αύξηση του κατώτατου μισθού που σχεδιάζει η Αχτσιόγλου«Στα 30 ευρώ το μήνα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που σχεδιάζει να δώσει η κ. Αχτσιόγλου στους εργαζόμενους. Και υπερηφανεύεται γι’ αυτό!», σημειώνει ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, προσθέτοντας: «Αυτή είναι, λέει, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μάνος επισημαίνει ότι «έξι ολόκληρα χρόνια ο κατώτατος μισθός έμεινε κολλημένος στα 586 ευρώ. Τα ίδια χρόνια οι φόροι μεγάλωναν, οι εισφορές μεγάλωναν, η ΔΕΗ ακρίβαινε και νομίζει η κ. Αχτσιόγλου ότι με 5% αύξηση επαναφέρει την κανονικότητα. Ποιους δουλεύει;».

Όπως τονίζει ο κ. Μάνος, «το ΚΕΠΕ, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, προτείνει αύξηση 10% (60 ευρώ το μήνα)».

Συμπληρώνει, δε, ότι «δίκαιη αύξηση που ανταποκρίνεται στην απαίτηση για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι η καθιέρωση των 669 ευρώ ως κατώτατου μισθού. Αύξηση 83 ευρώ το μήνα».

Έτσι, όπως συμπληρώνει, «ο κατώτατος μισθός θα ισούται με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο. (σημ. 12 μισθοί στο δημόσιο και 14 στον ιδιωτικό). Θα ισούται χωρίς όμως τα προνόμια της μονιμότητας που παρέχει το Δημόσιο».

Καταλήγοντας, ο κ. Μάνος τονίζει πως «είναι ευτύχημα ότι γλυτώσαμε από τους ξένους επίτροπους που επέτρεψαν, αν δεν επέβαλαν, την καταστρεπτική στρέβλωση μεταξύ των μισθών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Φθάνει πια».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 13:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει