Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

370.000 κάτοικοι της Ν.Υ έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!

Εκτεταμένες οι καταστροφές στη Βόρεια Καρολίνα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της πόλης να τηρήσουν αυστηρά την εντολή για εκκένωση που έχουν λάβει, η οποία είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι ο κυκλώνας Αϊρίν που πλησιάζει είναι επικίνδυνος και μπορεί να απειλήσει ζωές.

Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν, σημείωσε.

«Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντια στο νόμο», σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν.

Ο Μπλούμπεργ πρόσθεσε ότι το μεσημέρι θα κλείσει ο υπόγειος σιδηρόδρομος της πόλης και κάλεσε τους Νεοϋρκέζους να τηρήσουν αμέσως τις εντολές εκκένωσης.

Στη Βόρεια Καρολίνα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πολιτείας αυτής και σημείωσαν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, διένειμαν σήμερα το πρωί σάκους με άμμο στους κατοίκους της πόλης, η οποία έχει πολλές ζώνες στις οποίες μπορεί να προκληθούν πλημμύρες, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του κυκλώνα Αϊρίν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει