Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

42 Γάλλοι μαθητές και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας 42 Γάλλοι μαθητές και 4 καθηγητές, του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher, της πόλης Le Mans της Γαλλίας, συνοδευόμενοι από τον κ. Νίκο Τσούκα, εκπρόσωπο της Μαγνήτων Κιβωτός.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στο Βόλο, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων και εκδηλώσεων που υλοποιεί ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και εκπαιδεύονται σε διάφορα επαγγέλματα του Τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε με θερμά λόγια, έδωσε στον καθένα ξεχωριστά έντυπο υλικό προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Μαγνήτων Κιβωτός λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη του Βόλου, την οποία υπηρετούν σοβαροί, αξιόλογοι, αξιοπρεπείς άνθρωποι, που μόνο καλό μπορούν να κάνουνε και το αποδεικνύουνε κάθε μέρα εν τοις πράγμασι. Η πολύ όμορφη αυτή εικόνα που μαθητές βρίσκονται σήμερα εδώ κοντά μας και μας κοιτάζουνε με πολύ μεγάλη προσοχή και προσήλωση, αποδεικνύει αυτή την εκτίμηση που έχω για το πόσο σημαντικό έργο επιτελούν».

Τέλος, οι μαθητές εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι τους στο Βόλο και τη Θεσσαλία, γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό της Θεσσαλίας, αλλά και την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη να τονίζει παράλληλα ότι «οι Γάλλοι μαθητές και καθηγητές θα είναι οι καλύτεροι φορείς που θα μεταφέρουν στις οικογένειές τους, τους συμμαθητές τους και τους φίλους τους τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας, αλλά και προβάλλοντας τις εικόνες που αποτύπωσαν κατά την εδώ διαμονή τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει