4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τους παραγωγούς Μανιταριού Τρούφας του Πηλίου διοργανώνουν εκδηλώσεις στην Αργαλαστή Μαγνησίας με τίτλο: «4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας».

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017. Στις εκδηλώσεις θα γίνουν ομιλίες από τον Δρ. Στέφανος Διαμαντής – Δασολόγου – Μυκητιλόγου τέως τακτικού ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών με Θέμα: «Στη χώρα μας χρειάζεται υποστήριξη και νομοθετική ρύθμιση». Ομιλία της κ. Ελευθερίας Τζιάτζιου – Συλλέκτη και Παραγωγού Τρούφας με θέμα: «Σημαντική η ευκαιρία καλλιέργειας τρούφας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας». Ομιλία από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων. Προβολή σχετικής ταινίας με θέμα το μανιτάρι τρούφας.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Σπάλαθρα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης. Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων με μανιτάρια τρούφας, θα γίνουν σεμινάρια για τα μανιτάρια τρούφας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσία και παρασκευή Πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων με μανιτάρια τρούφας. Ο Φώτης Παρασκευαϊδης θα μαγειρέψει εδέσματα με μανιτάρια τρούφας για όλους τους παρευρισκόμενους. Δωρεάν κρασί από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρο Καριπίδη, Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει