5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά πολλοί άνθρωποι ενώ η κακή ποιότητα ύπνου έχει ως αποτέλεσμα το πρωί να σηκωνόμαστε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι.

Από την άλλη πλευρά ένας καλός ύπνος μας χαρίζει ενέργεια και διάθεση να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Δείτε μερικές συμβουλές για να έχετε έναν καλύτερο ύπνο και να ξυπνάτε ξεκούραστοι και έτοιμοι για το υπόλοιπο της ημέρας.

1. Φαγητό και καφές
Προτιμήστε να τρώτε αρκετή ώρα πριν ξαπλώσετε και μην καταναλώνετε λιπαρές τροφές στο βραδινό σας γεύμα. Επιπλέον αποφύγετε την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού τις ώρες πριν κοιμηθείτε.

2. Βραδινό ντους
Κάντε ένα ντους πριν ξαπλώσετε για να χαλαρώσετε. Το να μπείτε στο μπάνιο μισή ώρα πριν το βραδινό ύπνο θα σας κάνει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

3. Διατάσεις
Κάντε μερικές διατάσεις λίγο πριν ξαπλώσετε για τον βραδινό ύπνο. Έρευνες έδειξαν πως με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνουμε πιο γρήγορα και κοιμόμαστε πιο εύκολα.

4. Τσιγάρο και κάπνισμα
Αποφύγετε το κάπνισμα λίγο πριν πέσετε για ύπνο καθώς η νικοτίνη είναι διεγερτική.

5. Ηλεκτρονικές συσκευές
Αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές λίγο πριν τον ύπνο. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, το κινητό και την τηλεόραση και χαλαρώστε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει