Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«50-50 οι πιθανότητες να προχωρήσει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.E.»Ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ κρίνει ότι οι πιθανότητες το Brexit να γίνει πραγματικότητα ή να ακυρωθεί θα είναι «50-50» στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει στα μέσα του Ιανουαρίου τη συμφωνία την οποία έχει κλείσει η κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι όσον αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν δεν την ψηφίσουμε, δεν είμαι σίγουρος αν θα έδινα (στο ενδεχόμενο το Brexit να προχωρήσει) πολύ περισσότερο από 50-50», τόνισε ο Φοξ — ένας από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές της αποχώρησης — σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sunday Times που δημοσιεύονται σήμερα.

Καθώς θεωρητικά απομένουν τρεις μήνες ωσότου το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ε.Ε. την 29η Μαρτίου, η συμφωνία που έκλεισε η Μέι για το διαζύγιο είναι στον αέρα και τα πάντα είναι ανοιχτά, από ένα Brexit χωρίς συμφωνία ως την ακύρωση της αποχώρησης ή τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος.


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, αφού παραδέχθηκε ότι όδευε σε συντριπτική ήττα. Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εντέλει αναμένεται να ψηφίσουν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018, 01:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει