Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“53.000 κόστισε η ακατάλληλη γεώτρηση στο Στεφανοβίκειο”

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στον Μαγνησιώτικο κάμπο, μετά τα όσα δημοσίευσε πριν λίγες ώρες το e-Volos.gr, σχετικά με την ακατάλληλη γεώτρηση του Στεφανοβίκειου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Νασίκας, μίλησε στο e-Volos.gr, ασκώντας σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας τα εξής:

“Τον Φεβρουάριο τoυ 2011 ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά εξασθενές χρώμιο στην υδρευτική γεώτρηση του Στεφανοβικείου. Εμείς σαν Δημοτική Παράταξη αναδείξαμε το πρόβλημα στο τοπικό Τύπο και ζητήσαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Στεφανοβίκειο. Δυστυχώς όμως από τη Δημοτική Αρχή υπήρξε πλήρης αδράνεια.

Ο ιερέας του χωριού διοργάνωσε ημερίδα με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι σημαίνει “εξασθενές χρώμιο”, αλλά και για τις συνέπειες του στην υγεία μας και εκεί όμως η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα. Στη συνέχεια και αφού την πρόλαβαν οι εξελίξεις, διοργάνωσε και αυτή ημερίδα, με ομιλητή τον κ. Γούναρη. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησαν οι όποιες συζητήσεις για ανόρυξη της γεώτρησης.

Πριν από 6 μήνες, σε Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη μας είχε προτείνει αυτό που τώρα υιοθετεί η Δημοτική αρχή, δηλαδή να γίνει γεώτρηση στη θέση “Σαραγκιόλ”. Η Δημοτική Αρχή όμως επέμενε να γίνει στη θέση “Μαγούλα” του Στεφανοβικείου και μάλιστα χωρίς να λάβει υπόψη της την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου, την οποία προσκόμισε στη Δήμαρχο κ. Ελένη Λαίτσου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη περιοχή ήταν επιβαρυμένη και σίγουρα θα προέκυπτε πρόβλημα σε αποτελέσματα τυχόν αναλύσεων, όπως και τελικά έγινε.

Σήμερα, δυστυχώς, τα γεγονότα δικαιώνουν και εμάς ως Δημοτική Παράταξη και το Τοπικό Συμβούλιο Στεφανοβικείου, καθώς το νερό όπως προκύπτει από τις αναλύσεις είναι επικίνδυνο και πλήρως ακατάλληλο. Το φυσιολογικό στη μονάδα μέτρησης του Αρσενίου είναι το 10, ενώ το νερό στη συγκεκριμένη γεώτρηση, ξεπερνά κατά πολύ το 10, μάλιστα η μονάδα μέτρησης φτάνει το 63, αριθμός πολύ μεγαλύτερος του φυσιολογικού ορίου.

Εγείρεται τώρα ερώτημα για την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής και για τις αποφάσεις που λαμβάνει ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γεώτρηση κόστισε 53.000 ευρώ με έκπτωση 8%.

Μέσα από το e-Volos.gr, θέλω να τονίσω και να δηλώσω, πως η Δημοτική μας Παράταξη θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση άλλες καθυστερήσεις και άλλα λάθη, γιατί όλα αυτά έχουν τεράστιες συνέπειες στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εν μέσω τέτοιας οικονομικής στενότητας, αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά για κάθε χρήση, καθώς τους αποτρέπεται πλήρως η όποια χρήση του…”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει