Αδιανόητο, χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ζαφείρης στο Marconi 96,1, αυτό που συνέβη με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Κάναμε το χατίρι του πρωθυπουργού, βάλαμε πλάτη, αλλά δεν το αναγνωρίζει καμία κυβέρνηση – Πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση – Οι τράπεζες συνεχίζουν τον δικό τους χαβά…”

Την απογοήτευση των ξενοδόχων της Μαγνησίας για την ένταξη και των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” του υπουργείου Τουρισμού, εξέφρασε μεταξύ άλλων το πρωινό της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης: “Βάλαμε πλάτη με πολύ μεγάλα κόστη, με χρηματοδότηση σε πολλές περιπτώσεις μηδέν. Κάναμε το χατίρι του πρωθυπουργού, βάλαμε πλάτη, αλλά δεν το αναγνωρίζει καμία κυβέρνηση… Διαπιστώσαμε ότι ακόμα και τα καταλύματα τα οποία δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, σε πολύ μικρή φορολογία, αν είναι νόμιμα, όσα εξ’ αυτών είναι νόμιμα, δεν θέλω να τους καταδικάσω όλους, γίνονται αποδέκτες του κοινωνικού τουρισμού για όλους, του προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού, κάτι αδιανόητο. Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν πρωτόκολλα τα οποία τηρούν με μια αύξηση του κόστους περίπου 5-7% και όπως είδατε μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα κρούσματα στα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν, εκτός από μερικές ειδικές περιπτώσεις. Γιατί; Γιατί τηρούνται τα πρωτόκολλα, καλούμε τους πελάτες μας να τηρήσουν τα πρωτόκολλα. Δυστυχώς, όμως, συνεχίζει στην Ελλάδα να ελέγχεται όποιος έχει ΑΦΜ και ελέγχεται όποιος είναι νόμιμος”.

Ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για μείωση του τζίρου τον Ιούλιο ακόμα και 75%, ενώ εκτίμησε ότι ακόμα κι αν μέσα στον Αύγουστο, παρά τον φόβο που υπάρχει, γίνουν κατορθωτές πληρότητες της τάξης του 50-60%, δεν θα αναπληρωθεί με τίποτα η ζημιά που έχει γίνει στον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος, ο κ. Ζαφείρης μίλησε για ανάγκη χρηματοδότησης από το κράτος, αφού τα όσα λέγονται περί δανείων δεν ισχύουν, αφού οι τράπεζες συνεχίζουν τον δικό τους χαβά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει