Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αδικαιολόγητη αύξηση αντικειμενικών αξιών σε Σωρό και Αλυκές

Τονίζει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή το ζήτημα της αδικαιολόγητης αύξησης των αντικειμενικών αξιών στο Σωρό και τις Αλυκές.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε δύο περιοχές του Βόλου οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Πρόκειται για αύξηση μεγαλύτερη του 40%. Συγκεκριμένα, στις Αλυκές η τιμή ζώνης αυξάνεται από 950€ στα 1350€ το τετραγωνικό και στο Σωρό από τα 900€ στα 1300€.

Οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες για την τοπική κτηματαγορά και τους χιλιάδες κατοίκους των δύο περιοχών. Να σημειωθεί ότι από κανένα στοιχείο δεν συνάγεται ότι πρόκειται για περιοχές που διαμένουν πολίτες υψηλών εισοδημάτων.

Με τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών επιβαρύνονται με αυξημένο ΕΝΦΙΑ, αυξημένο ΦΠΑ σε περίπτωση μεταβιβάσεων και αυξημένο συμπληρωματικό φόρο σε περίπτωση παλαιών κατασκευών.

Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 100 τμ στις Αλυκές ή στο Σωρό, λόγω αλλαγής κλίμακας θα επιβαρύνεται επιπλέον με 100 ευρώ ΕΝΦΙΑ και με 9.600 ευρώ επιπλέον ΦΠΑ σε περίπτωση μεταβίβασης.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποια πραγματικά στοιχεία βασίστηκε αυτή η υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές των Αλυκών και του Σωρού στο Βόλο;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει