Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε Αιθέρια Έλαια

Το να αγοράσεις ένα αιθέριο έλαιο είναι εύκολο. Αγοράζοντας ένα καλής ποιότητας μπορεί να

είναι όμως εξαιρετικά  δύσκολο. Επομένως, γιατί θα πρέπει να αγοράσεις  αιθέρια έλαια που κοστίζουν περισσότερο;

Ξέρατε ότι υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη των αιθέριων ελαίων: Tα θεραπευτικά υψηλού  βαθμού  και εκείνα που δεν είναι;

θεραπευτικά υψηλού  βαθμού αιθέρια ελαία 

Αιθέρια έλαια είναι τα πτητικά υγρά του φυτού. Αυτά λαμβάνονται από την κατάλληλη απόσταξη οποιοδήποτε μέρος του τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, ριζών, φλοιών, μίσχους, φύλλα, φρούτα, άνθη ή κλαδιά!

“Μια θεραπευτική ποιότητας αιθέριου ελαίου ορίζεται ως ένα έλαιο που   αποστάζεται ειδικά από τα φυτά που καλλιεργούνται με βιολογικό ή καλλιεργούνται σε άγρια μορφή  ​​σε ένα καθαρό περιβάλλον. Τα φυτά θα πρέπει να είναι από το σωστό  βοτανικό γένος, το είδος και ποικιλία. Δεν προστέθηκαν στο έδαφος χημικά λιπάσματα , και η καλλιέργεια τους είναι απαλλαγμένη από τα ζιζανιοκτόνα και  φυτοφάρμακα. 
Τα αιθέρια έλαια πρέπει να εκχυλίζονται με απόσταξη ατμού σε ελάχιστες θερμοκρασίες και πιέσεις, όπως γινόταν  στην αρχαιότητα.και  χωρίς  χημικά διαλυτικά κατά τη διαδικασία εκχύλισης. Και κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  συσκευές  ( από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί).
Επίσης, τα αιθέρια έλαια όταν εκτεθούν στο φως χάνουν  τα αρώματα τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Και έτσι τα γνήσια αιθέρια έλαια πρέπει να φυλάσσονται σε σκούρο γυαλί και δροσερό μέρος –
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν θεραπευτικού βαθμού αιθέρια έλαια, τα οποία περιλαμβάνουν:
χημικές ουσίες 
Ενα  μέσο  αιθέριο έλαιο μπορεί να περιέχει  από 100 έως 400 γνωστά χημικά συστατικά. Αυτά όλα συνεισφέρουν στα θεραπευτικά αποτελέσματα του ελαιου.
Περιβαλλοντικοί παράγοντες – όπου το φυτό καλλιεργείται το έδαφος τύπου  λιπάσματα (οργανικά έναντι χημικών) υψόμετρο, κλπ
Φυσικοί παράγοντες – Πώς και πότε το φυτό συλλέγεται, πώς αποστάζεται και ακόμη πώς είναι εμφιαλωμένο! Έλαια τα οποία έχουν επαναποστάχθει  δύο ή τρεις φορές δεν είναι τόσο ισχυρά όσο τα έλαια που έχουν αποσταχθεί μόνο μία φορά.
 Έλαια που υπόκεινται σε υψηλή θερμότητα και πίεση στην επεξεργασία τους έχουν ένα κατώτερο προφίλ των χημικών συστατικών, αφού η υπερβολική  θερμότητα διασπά πολλές από τις λεπτές αρωματικές ενώσεις εντός του ελαίου – ενώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για ένα μεγάλο μέρος της θεραπευτικής δράσης των ελαίου.
Τα αληθινά  θεραπευτικού βαθμού  έλαια μπορούν να προωθήσουν την αποκατάσταση και παρέχουν ισορροπία σε όλα τα συστήματα του σώματός σας. τα Συνθετικά έλαια δεν το κάνουν.                                                                
 Πώς θα  καταλάβετε τη διαφορά?
Συστατικά  είναι η πρώτη σας ιδέα: 
Συνθετικά έλαια, δεν δείχνουν τα συστατικά ή αν το κάνουν, δεν αναφέρουν τη βοτανική ονομασία και δεν έχουν απολύτως καμία θεραπευτική ιδιότητα πάνω στη συσκευασία τους.
Βοτανικό Όνομα: Για να είστε σίγουροι ότι έχετε αγοράσει το σωστό συστατικό, αναζητήστε τη βοτανική λατινική ονομασία στην ετικέτα του προϊόντος. Για παράδειγμα, Μέντα ( Mentha piperita ), θα πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια.                       Δεύτερη ιδέα σας είναι η τιμή: 
Τα Θεραπευτικά αιθέρια έλαια πρέπει να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο κόστος. Αυτό συμβαίνει επειδή  χρειάζεται μία μεγάλη ποσότητα  από φυτικό υλικό για να δημιουργήσει μια ουγγιά  θεραπευτικού ελαίου. Μερικά είναι πολύ σπάνια και κάποια  θέλουν πολύ μεγάλες ποσότητες  για  μόνο λίγες σταγόνες! Είναι ένα θαύμα είναι  η τιμή !
 
Μη θεραπευτικού βαθμού αιθέρια έλαια 
Δυστυχώς, τα περισσότερα  καταστήματα πουλάνε  συνθετικά ή αρωματικά  έλαια 
Γιατί δεν πρέπει να αγοράσετε αυτά τα έλαια: 
Χημικά πρόσθετα. 
Αυτά τα πρόσθετα σπάνε  τη μοριακή δομή των αιθέριων ελαίων, μεταβάλλοντας τα χημικά τους συστατικά,  καταστρέφοντας τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα αιθέρια “τεα τρει ” στην αγορά από ό, τι υπάρχει το φυτικό υλικό για να  παραχθούν; Γιατί; Επειδή ένα μεγάλο ποσό αυτό που ονομάζεται δέντρο τσαγιού είναι συνθετικό  είτε νοθευμένο με συνθετικά.
Τεχνητά.  
 Μερικά από αυτά τα έλαια είναι 100% τεχνητά. Αυτά τα αρωματικά έλαια γίνονται κατά κύριο λόγο από πετροχημικά που αντιγράφουν τη μυρωδιά ενός συγκεκριμένου φυτού. Μια έκθεση του 1986 από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών αναφέρει ότι το 95 τοις εκατό από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε συνθετικά αρώματα παράγονται από το πετρέλαιο και περιλαμβάνουν παράγωγα βενζολίου, αλδεΰδες και πολλές άλλες γνωστές τοξίνες και συνθεσάιζερ ικανά να προκαλέσουν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες, διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και αλλεργικές αντιδράσεις.
 Διάλυση. 
Τα περισσότερα  καταστήματα πουλάνε  έλαια που είναι αραιωμένα  90% έως 95% με ένα άχρωμο διαλύτη. Στην πραγματικότητα, οι νόμοι αγοράς  επιτρέπουν  έλαια  να φέρουν την ένδειξη “καθαρό” με μόνο το 3% του καθαρού πετρελαίου στο μπουκάλι.        
Μπορεί επίσης να σας αρέσει