Αυτοψία Μεϊκόπουλου με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών σε Ζαγορά και Κισσό

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε τεράστιες ζημιές και δεσμεύτηκε για λύσεις

Τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου, στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής διαπίστωσε όπως είπε χαρακτηριστικά “τεράστιες ζημιές” και έθεσε ως προτεραιότητα την πραγματοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος χαρακτηριστικά, “συνεχίζω να ενημερώνω προσωπικά τον αρμόδιο Υπουργό”.

Ο Βουλευτής καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης κακοκαιρίας ήταν σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και ενημέρωνε το Υπουργείο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες.

Τη Τετάρτη συνοδευόμενος και από εκπρόσωπο της Υφυπουργού κ. Παπανάτσιου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κατσιφό, επισκέφτηκε τις περιοχές που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές τόσο σε υποδομές, κυρίως στο οδικό δίκτυο, όσο και σε σπίτια και συνομίλησε με φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα το Πήλιο είναι μία περιοχή με δύσκολο γεωμορφολογικό χαρακτήρα και προτεραιότητα όλων των αρμόδιων φορέων θα πρέπει να είναι η δημιουργία σοβαρών και αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων.

Συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής, επεσήμανε ότι τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και η κεντρική κυβέρνηση, θα πρέπει να μεριμνήσουν  για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών, των αγροτικών καλλιεργειών και των υποδομών και την επαρκή προστασία τους από κάθε είδους καιρικά φαινόμενα, ώστε να μην διαταράσσεται η επαγγελματική ζωή και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει