Αγωγή – μαμούθ για το τροχαίο με την Πόρσε: 1,5 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια Πατµάνογλου

Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ κατέθεσε η οικογένεια Πατμανόγλου, εννέα μήνες μετά το σοκαριστικό δυστύχημα με την Porsche στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με τέσσερις νεκρούς. 

Η αγωγή που στρέφεται κατά του του ιδιοκτήτη του οχήµατος, των κληρονόµων του θανόντος οδηγού, Γιώργου Βακάκη, και της ασφαλιστικής εταιρείας κατατέθηκε, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η χρηµατική αποζηµίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του µικρού Παύλου, στις ζηµιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείµενα που υπήρχαν µέσα σε αυτό.

«Οι χρηµατικές αξιώσεις είναι οι συνηθισµένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ» τονίζει στο «ΘΕΜΑ» άτοµο από το οικογενειακό περιβάλλον του Υπάτιου Πατμάνογλου. Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 20 Φεβρουαρίου, αν δεν ζητηθεί αναβολή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, διόρισε πραγµατογνώµονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισµό της υπόθεσης. Μέχρι στιγµής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατµάνογλου ή αν θα κινηθούν µόνο σε ποινικό επίπεδο.

Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα η δικογραφία εστάλη από την Τροχαία στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες και τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του µαζί µε τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως δεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εµπλοκή άλλου ατόµου, η υπόθεση θα µπει στο αρχείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει