Αλ. Χαρίτσης: Οι Ευρωεκλογές του 2019 οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης

Ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά είναι «οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Αυτό επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Euractiv και προειδοποιεί για τις ευρωκάλπες του 2019.

Ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, σχολιάζει ότι οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι ενδεχομένως οι πιο κρίσιμες όλων των εποχών, καθώς έρχονται σε μία περιόδο δυσφορίας της κοινής γνώμης για την αδράνεια του ευρωπαϊκόυ συστήματος.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός η αδράνεια του ευρωπαϊκού συστήματος εν συνόλω να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά βασικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις πολιτικές λιτότητας και την προσφυγική κρίση άνοιξαν και τον δρόμο και «έθρεψαν» εξτρεμιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις.

«Τώρα διεκδικούν μία ισχυρή θέση στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό για τα επόμενα χρόνια» προειδοποιεί ο Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένα ευρώ προοδευτικό μέτωπο θα μπορέσει να ανακόψει τις φιλοδοξίες τους.

Αναφερόμενος εν τω μεταξύ στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι το κρίσιμης σημασίας διακύβευμα για την επόμενη φάση, κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή είναι να υπάρξει ένα σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη. «Δε θα επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος και δε θα επιστρέψουμε σε πρακτικές και πολιτικές που μάστιζαν την ελληνική κοινωνία και υπονόμευσα την προοπτική της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει