Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Ατομικές συμβάσεις για φύλαξη και καθαριότητα στο δημόσιο τομέα – «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Twitter.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού με την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων εργασίας στις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα, «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

Στο πλαίσιο των σποτ «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο Twitter πως «με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

Παράλληλα, κάνει λόγο για διατήρηση της δουλειάς όλων των εργαζόμενων «που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι», και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τονίζει ο κ. Τσίπρας, «να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

«Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το σχετικό σποτ και στην ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει