Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης

«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο» διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα «αποφασιστικότητας», αλλά και συνεργασίας προς την Άγκυρα.

Σε ομιλία του από το Καστελόριζο, όπου εγκαινίασε δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να απόσχει από τις προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. «Η Ελλάδα δεν απελεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανένα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα από άκρης σε άκρη της χώρας» επισήμανε.

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος και το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονές μας» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του είπε ότι ήταν μία «ένδειξη καλής θέλησης» για να προσθέσει όμως ότι οι κινήσεις καλής θέλησης πρέπει να έχουν συνέχεια και όχι οι κινήσεις προκλητικότητας»

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω που θεμα να περάσω είναι ένα μήνυμα συνεργασίας από τη μία και αποφαιστικότητας από την άλλη» είπε για να προσθέσει ότι «με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει» Η Ελλάδα υπερασπίζεται αξίες διαχρονικά και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιστούμε με όποιο τρόπο χρειαστεί» υπογράμμισε.

«Στην τελική ευθεία για καθαρή έξοδο από τα προγράμματα»

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται «στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη, για την καθαρή – όσο και ο ουρανός του Καστελόριζου – έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, από μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο»

«Όπως έχει αποδείξει αυτός ο τόπος και ο ελληνικός λαός, στα δύσκολα ενώνεται και καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες. Τα δύσκολα κάποια στιγμή τελειώνουν. το ίδιο συνέβη και τώρα» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «μέσα από αγώνες και θυσίες η Ελλάδα καταφέρνει να στέκεται όρθια και να ξεπερνά τις δυσκολίες».