Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στέλνοντας προς την Άγκυρα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και τήρησης των αρχών της καλής γειτονίας.

«Με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή» .

«Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα συνεχάρη την ηγεσία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Επισήμανε ακόμη ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι για να θέτουν σε κίνδυνο ζωές».