Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλες οι προοπτικές της μετα-μνημονιακής Ελλάδας

Τις «μεγάλες προοπτικές της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή» ανέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους, Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται στο Λονδίνο.

«Η χώρα παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς» τόνισε, επιπλέον ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ειδική μνεία έγινε στον ενεργειακό κλάδο, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεν έλλειψαν μάλιστα, οι αναφορές για τη γεωπολιτική διάσταση της ενεργειακής πολιτικής, η οποία για τη χώρα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εξετάστηκαν, επιπλέον, διάφοροι τρόποι ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, ενώ αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει