Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλη κοινωνική τομή το ν/σ για την υιοθεσία – Βαθιά συντηρητικός ο Κ. Μητσοτάκης

«Βαθιά συντηρητικό» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την υιοθεσία, επέκρινε όσους αντιτίθενται στο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη κοινωνική τομή» εκφράζοντας την απορία «γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε στη δημόσια σφαίρα για την ουσία του ν/σ, αλλά για μία λεπτομέρειά του που αφορά των σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων προς αναδοχή γονέων».

Όπως είπε, «μία μερίδα συναδέλφων μας το κάνει αυτό γιατί αρέσκεται να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, μία άλλη μερίδα το κάνει επειδή αυτό που την τρέφει είναι το μίσος για τον συνάνθρωπο, για τον αλλόθρησκο, για τον ξένο, τον διαφορετικό». Και υπάρχει και μία άλλη μερίδα, συνέχισε, «που αναπαράγει με υποκρισία φοβικά σύνδρομα και στερεότυπα στο όνομα μίας θρησκείας που είναι δομημένη στον άξονα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει η κυβέρνηση σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Εμείς» πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείες στις αρχές της προόδου και της ισότητας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει