Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Τσίπρας: Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας

Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Σίτι του Λονδίνου.

Από το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, απευθυνόμενος σε σημαίνοντα στελέχη της επενδυτικής-χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγόρες».

Το πρωί ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου.

Στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, θα περάσει το κατώφλι της Downing Street 10, προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με ομιλία του (στις 14:15 τοπική ώρα) στο London Business School.