Άμεση παρέμβαση Μεϊκόπουλου σε Γ.Γ. Καπάκη και υπουργό Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Μαγνησία

Δεσμεύσεις Σπίρτζη και Καπάκη στον βουλευτή Μαγνησίας – Αφού γίνει δεκτό το αίτημα Αγοραστού, ανεβαίνουν Κλιμάκια, καταγράφουν τις ζημιές και ξεκινά άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στον απόηχο των καταστραφών στην Μαγνησία τις τελευταίες ώρες, ως απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ανοιχτή γραμμή με την αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη – Επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους

Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού επικοινωνήσε με όλους τους δημάρχους των δημοτικών διαμερισμάτων που επλήγησαν από την κακοκαιρία και έχοντας ανοιχτή γραμμή με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, κατέγραψε την πραγματική εικόνα των καταστροφών στην ολότητά της.

Παρέμβαση σε Γ.Γ. Καπάκη και υπουργό Σπίρτζη – Απόσπαυση δεσμεύσεων

Ακολούθως, επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννη Καπάκη, από τον οποίο απέσπασε τη δέσμευση να γίνει δεκτό του αίτημα του περιφερειάρχη Αγοραστού να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δημοτικά διαμερισμάτα Μαγνησίας ως εξής:

1. ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

• Δημοτικό διαμέρισμα Πορταριάς στο σύνολό του.
• Δημοτικό διαμέρισμα Δράκειας στο σύνολό του.

2. ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

• Όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα στο σύνολό τους.

3. ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

• Δημοτικό διαμέρισμα Γατζέας στο σύνολό του.
• Δημοτικό διαμέρισμα Καλά νερά στο σύνολό του.

4. ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

• Δημοτικό διαμέρισμα Κανάλια στο σύνολό του.
• Δημοτικό διαμέρισμα Κεραμίδι στο σύνολό του.

5. ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

• Δημοτικό διαμέρισμα Ανάβρας στο σύνολό του.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊκόπουλος επικοινώνησε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, από τον οποίο απέσπασε τη δέσμευση να ανεβούν άμεσα Κλιμάκια του υπουργείου στην περιοχή, ώστε να καταγράψουν τις ζημιές και εν συνεχεία να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει