Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τη μετοχή του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss να ενισχύεται χάρη στις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%, με τους περισσότερους δείκτες και κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,1%, ενώ η μετοχή της Hugo Boss κατέγραψε άνοδο 1,9% μετά την ανακοίνωση ανάκαμψης στον ρυθμό ανάπτυξης των δικών της καταστημάτων, άλματος στις διαδικτυακές πωλήσεις και ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, η Deutsche Bank υποχώρησε κατά 1,2%, καθώς είναι μεταξύ των τραπεζών που κατονομάζονται σε αγωγή με την κατηγορία συνωμοσίας για τη χειραγώγηση καναδέζικου επιτοκίου αναφοράς.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,1%, με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Groupe PSA να σημειώνει άνοδο 0,4% ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης κατά 15,4% των παγκοσμίων πωλήσεων για το 2017.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,15%, ενώ οι επενδυτές αναμένουν να δουν, αν ο πληθωρισμός στη χώρα επιβραδύνθηκε από το 3,1% στο οποίο διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει