Ανοιχτή Επιστολή σε Χρυσοβελώνη, Μπουκώρο, από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

“Ποια η θέση σας για την καύση απορριμμάτων στην πόλη σας;”

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κυρία Χρυσοβελώνη,
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Τοπικό Τύπο ότι «ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής και κοντά στις ιδέες που πιστεύετε», καθώς και ότι δεν σας εκφράζει «η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ». Με αφορμή, λοιπόν, αυτές τις τοποθετήσεις σας, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, σας απευθύνει δημοσίως το ερώτημα «ποια είναι η θέση σας για την καύση απορριμμάτων στην πόλη σας;».

Θα θέλαμε πραγματικά να γνωρίζουμε αν η ιδεολογική συγγένεια με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και ταύτιση στην προώθηση της καύσης σκουπιδιών τοπικά και πανελλαδικά, άρα και στήριξη της προοπτικής η ΑΓΕΤ – Lafarge (με την αρωγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να μετατρέψει το Βόλο σε αποτεφρωτήρα της Νότιας Ευρώπης, άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική κατά τη γνώμη μας.

Σε περίπτωση που οι απόψεις σας ταυτίζονται και είστε θετική στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ – Lafarge και στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου, παρακαλούμε να μας εξηγήσετε πώς μπορεί να συνυπάρξει καύση και τουρισμός, χωρίς η καύση να υποσκάψει τη βαριά αυτή βιομηχανία του νομού Μαγνησίας. Εσείς, άλλωστε, ανακοινώσατε πρόσφατα την ανοδική τάση του τουριστικού κλάδου στο νομό, βάσει επικαιροποιημένων στοιχείων του υπουργείου Τουρισμού.

Σε περίπτωση που είστε αρνητική, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να αποτρέψετε με κάθε δυνατό μέσο την καύση σκουπιδιών στην πόλη σας.

Κύριε Μπουκώρε,
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Τοπικό Τύπο ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου της Βουλής «Vouliwatch», κατατάσσεστε στην πρώτη δεκάδα των πιο δραστήριων βουλευτών του Κοινοβουλίου.

Θερμά συγχαρητήρια καταρχήν, απορία όμως εκφράζουμε αν η δραστηριότητά σας αυτή περιλαμβάνει την ανάδειξη του πιο σημαντικού αυτή τη στιγμή προβλήματος της Μαγνησίας, την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ – Lafarge και τη δρομολόγηση κατασκευής εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά εμάς και την τοπική κοινωνία, όπως και για τη θέση σας πάνω σε αυτό το ζήτημα που συσπειρώνει το μεγαλύτερο μέρος της βολιώτικης κοινωνίας και των φορέων της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει