Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους προτείνει ο Κ. Κατσίκης

Ως μήνυμα στην Ελλάδα για την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους χαρακτήρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση πως αν μπορούσαν να παρακαμφθούν η ελληνική και η τουρκική δικαιοσύνη και να προχωρήσει μία τέτοια ανταλλαγή το θέμα θα λυνόταν.

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής» δήλωσε ο κ. Κατσίκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» υποστήριξε.

Όπως ανέφερε «ο Ερντογάν εμμέσως πλην σαφώς μας έστειλε ένα μήνυμα, το μήνυμα της ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους… Έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Έχει δώσει μήνυμα και στην Αμερική που κρατάει τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον και θέλει να τον ανταλλάξει με τον Γκιουλέν. «Κάνει πρόταση, χωρίς να είναι σαφέστατος, αφού βγάζει πικρόχολα το θέμα» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισήμανε ακόμη πως τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου καταδεικνύουν ότι δεν επείσθη από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων στη Βάρνα για τους δύο Έλληνες. «Είναι ανένδοτος, δεν ακούει τους συμμάχους μας, δικαιώνεται ο Πάνος Καμμένος που χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες ομήρους» ανέφερε.