ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αγοραστός στο Marconi 96,1: Έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε στο 100% τα έργα για την Γ’ προβλήτα στο λιμάνι – Στείλαμε στο υπουργείο μελέτη και αιτιολόγηση

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δίνουμε στην κυκλοφορία με τον Αχιλλέα Μπέο την γέφυρα της Νεάπολης… Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα… Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων την ετοιμότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρήσει στην χρηματοδότηση κατά 100% των έργων που χρειάζονται για την μεταφορά του σκραπ στην Γ’ προβλήτα στο λιμάνι του Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός, λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτή είναι η είδηση”, αποκάλυψε ότι μετά από σκληρή και επίμονη δουλειά όλων των υπηρεσιών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έστειλε στο υπουργείο εμπεριστατωμένη μελέτη και αιτιολόγηση, ώστε να εντάξει στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτήσει κατά 100% τα έργα που πρέπει να γίνουν για την Γ’ προβλήτα στο λιμάνι του Βόλου.

Όπως εξήγησε, θα πρέπει να αρθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία θα δημιουργηθούν όταν μεταφερθεί το σκραπ και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν έργα, τα οποία μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε κατά 100%.

Ο κ. Αγοραστός ωστόσο αναφέρθηκε και στην γέφυρα της Νεάπολης, η οποία όπως δήλωσε, μετά από συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μπέο, θα δοθεί στην κυκλοφορία μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αρχές Σεπτέμβρη.

“Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, έκανε την μελέτη ο Δήμος, εμείς δώσαμε την χρηματοδότηση και την κατασκεύασε ο Δήμος, φορέας υλοποίησης ήταν ο Δήμος. Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα”, κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει