Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απόψε με τη Γιώτα Νέγκα και λαϊκό γλέντι κορυφώνεται στο Βόλο το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Χθες βράδυ ξεσήκωσε την πλατεία Ρήγα Φεραίου ο Χριστόφορος Ζαραλίκος – Συνεχίζονται και κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο Βόλο και στη πλατεία Ρήγα Φεραίου, του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Με τη μαζική συμμετοχή ιδιαίτερα νέων εργαζομένων και μαθητών πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Βόλο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη συζήτηση με θέμα «Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» από το ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκαν με το μουσικοαφηγηματικό δρώμενο από ομάδα μαθητών «Να μην πάψεις στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο», ενώ ακολούθησε η παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, ο οποίος κυριολεκτικά ξεσήκωσε όλη τη σκηνή.

Η βραδιά έκλεισε με το παραδοσιακό γλέντι – μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με τους: Μ. Μπαρούτα, Ν. Κερασιώτη, Κ. Μούτο, Αν. Λύτρα. Την προσοχή τράβηξε τόσο η έκθεση σοβιετικής αφίσας, όσο και η παρουσίαση των βιβλίων «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» μέσω τάμπλετ.

Οι σημερινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια της ΕΣΣΔ, ομιλία του Θ. Χιώνη, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα και λαϊκό γλέντι.

Στο μαθητικό στέκι θα παρουσιαστεί συλλογική εργασία για το διαστημικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ και η κατασκευή που ετοίμασαν μαθητές της πόλης, τον πρώτο δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά γύρο από τη γη (ΣΠΟΥΤΝΙΚ) σε πραγματικό μέγεθος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει