ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο Αγοραστός στο Marconi 96,1 για την ατμοσφαιρική ρύπανση

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια πάνω σε αυτό το σύστημα. Είναι οι καταστροφείς της χώρας. Άφησαν τον τόπο στην ανεργία. Δημιουργούν συνθήκες πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας…”

Για «πολιτικά παιχνίδια» πίσω από τις αντιδράσεις για την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο Βόλο μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξή του στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή “Erga Omnes” του Δημήτρη Μαρέδη.

Ο κ. Αγοραστός σε έντονο ύφος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε πιο μπροστά από αυτούς (βλ. Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης RDF). Περιμένω ακόμα να μου φέρουν τα αποτελέσματα από το δείγμα του RDF που έλαβαν μετά από δική μου παρέμβαση. Να δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα. Εμείς δώσαμε εντολή στις υπηρεσίες μας να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, αλλά μου είπαν ότι είναι αδύνατον να ανιχνεύσουν αυτή τη μυρωδιά. Δε μπορούν να την ταυτοποιήσουν με την πηγή της.

Ως Περιφέρεια έχουμε κάνει 500 ελέγχους και επιβάλλαμε 500.000 ευρώ πρόστιμα σε διάφορες επιχειρήσεις της Μαγνησίας. Οι μετρήσεις των αέριων ρύπων δεν είναι ανησυχητικές. Άλλο η μυρωδιά και άλλο οι μετρήσεις. Μπορεί να μυρίζει άσχημα, αλλά δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία».

«Γιατί δε σηκώνουν αυτοί τα drones;»

Ο δημοσιογράφος του έθεσε το θέμα του ελέγχου με θερμικές κάμερες και drones, πρόταση που έκανε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μάρκος Βαξεβανόπουλος. Ο κ. Αγοραστός ήταν κάθετος και απάντησε συγκεκριμένα: «Ποιος το είπε αυτό; Ότι του κατέβει του καθενός λέει. Οι θερμικές κάμερες θα μυρίσουν; Να το σηκώσουν οι ίδιοι το drone αν μπορούν. Γιατί δεν το σηκώνουν; Οι πολλοί που κάνουν τον κόκορα, στην άκρη του γκρεμού κάνουν την κότα. Αυτά είναι λόγια του αέρα. Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Βαξεβανόπουλο! »

«Ας κάνει έρευνα η Χρυσοβελώνη»

Ο κ. Αγοραστός άφησε και αιχμές για τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA για το θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Αγοραστού -«δε μπορούμε να εντοπίσουμε τη ρύπανση»- ως απαράδεκτες. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης απάντησε: Ας έρθει η κ. Χρυσοβελώνη να κάνει την έρευνα ή ας δώσει χρήματα ως υφυπουργός να κάνουμε έρευνα.

«Κάνουμε καλά τη δουλειά μας»

Ο κ. Αγοραστός υπεραμύνθηκε του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες του και τόνισε: «Κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια πάνω σε αυτό το σύστημα. Είναι οι καταστροφείς της χώρας. Άφησαν τον τόπο στην ανεργία. Δημιουργούν συνθήκες πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας» και συμπλήρωσε: «Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και πως θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν ήρθαν ως σοβαροί άνθρωποι. Ψάχνουν μόνο να βρούνε το λάθος», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει