ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ στα ερτζιανά για το ωράριο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη – Ετοιμάζει επιστολή προς την κυβέρνηση

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν μπορεί στις 00.05 να κολλάει στο τσιπουράδικο του Βόλου, αλλά να μην κολλάει στη 1.00 στο μπουζουκτσίδικο της Αττικής…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί, τα οποία λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Η κα Κολυνδρίνη, λέγοντας ότι θα στείλει επιστολή προς την κυβέρνηση  μέσα στην οποία θα καταγράφονται οι ακριβείς προσλαμβάνουσες από την περιοχή του Δήμου Βόλου, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος, είπε μεταξύ άλλων: “Θεωρώ πως υπάρχουν δυο διαφορετικά θέματα που δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά. Το ένα είναι ότι σαφέστατα πρέπει να σεβόμαστε και να υπακούμε στους λοιμωξιολόγους, στους επιστήμονες και στους ειδικούς και να μην δημιουργούμε συνωμοσιολογικό κλίμα γύρω από αυτούς, δεν μπορεί κανένας μας να υπερκεράσει την επιστημονική άποψη. Αυτό είναι μία κοινή παραδοχή την οποία πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ως άνθρωποι, αν θέλουμε να προστατευτούμε.

Όμως, υπάρχει ένα δεύτερο θέμα το οποίο με έχει εξοργίσει και αυτό είναι ότι αντιμετωπίζεται πάλι η Ελλάδα με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται στα πλαίσια της δικαιοσύνης που διέπει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο. Και θα εξηγηθώ. Ε, δεν μπορεί 00.30 στο Κολωνάκι της Αθήνας να μην κολλάει ο ιός, όταν τα κρούσματα είναι πάρα πολλά ποσοτικά στην Αττική και να κολλάει στις Αλυκές και στην Άλλη Μεριά. Είναι αυτονόητο αυτό που λέω ότι δημιουργεί ένα παραλογισμό γύρω μας. Δεν μπορεί στις 00.05 να κολλάει στο τσιπουράδικο της Αντωνοπούλου, αλλά να μην κολλάει στη 1.00 στο μπουζουκτσίδικο της Αττικής. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Ούτε ο Βόλος αναλογικά του πληθυσμού του έχει τέτοιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που να είναι αναλογικά μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανάλογα τον πληθυσμό της η Αττική… Και επιμένω ότι η αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος δεν πρέπει να γίνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ή εφαρμόζουμε μέτρα ή τα ημίμετρα δημιουργούν κοινωνικό αυτοματισμό. Και δικαίως έχει εξεγερθεί η πόλη του Βόλου και η Λάρισα… Καταλαβαίνεται πως δεν έχει λογική αυτό και έχει βάλει τον κόσμο να μαλώνει μεταξύ τους και εμείς να είμαστε στη μέση απ’ όλο αυτό και να αναγνωρίζουμε το δίκιο τους.

Ξαναλέω, ο ίος είναι επικίνδυνος. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Διαφωνώ κάθετα με όλη αυτή τη συνωμοσιολογία του τύπου δεν υπάρχει. Είμαι κάθετα αντίθετη με όλο αυτό, είμαι ξεκάθαρη σε αυτό που λέω. Όμως, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο που να μη δημιουργεί ούτε κοινωνικό αυτοματισμό, ούτε να δημιουργεί αμφιβολία και αμφισβήτηση στον κόσμο…”, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει