Αυτή είναι η δικηγόρος που “ξεβράκωσε” τον Αγοραστό πολιτικά για τον ISPS Code

ΗΧΗΤΙΚΟ – Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Κέρη Μαυρομμάτη, δικηγόρος, μέλος του ΕΠΑΜ Βόλου: “Ο ISPS Code δεν είναι επίτευγμα του κ. Αγοραστού, είναι υποχρέωσή του, την οποία έπρεπε να εκπληρώσει από το 2005…”

Σε δημόσια καταγγελία κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, μέσω τηλεφωνικής της παρέμβασης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, προχώρησε το πρωινό της Δευτέρας η Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, δικηγόρος και στέλεχος του ΕΠΑΜ Βόλου, Κέρη Μαυρομμάτη, αναφορικά με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το ISPS Code.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μαυρομάτη δήλωσε: “Θα ήθελα να επισημάνω αυτό που ανέφερε ως επίτευγμά του ο κ. Αγοραστός, για την εφαρμογή του ISPS Code. O ISPS Code είναι ένας κώδικας που εφαρμόζεται στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για την ασφάλεια των Λιμένων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων. Είναι κάτι το οποίο ισχύει από το 2005. Η Ε.Ε. υιοθέτησε με σχετικό κανονισμό τη διεθνή αυτή Νομοθεσία για την ασφάλεια των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Συνεπώς δεν είναι επίτευγμα του κ. Αγοραστού, είναι υποχρέωσή του, την οποία έπρεπε να εκπληρώσει από το 2005, γιατί οι κανονισμοί στην Ελλάδα ισχύουν αμέσως, ισχύει η αρχή της αμεσότητας. Ότι ψηφίζει η Ε.Ε. και αποτελεί κανονισμό, εφαρμόζεται αμέσως στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να περάσει από το Κοινοβούλιο, όπως περνούν οι οδηγίες. Δεν είναι επίτευμα αυτό, κατηγορείται γι’ αυτό, διότι άργησε να το εφαρμόσει, έπρεπε ήδη να το είχε εφαρμόσει… Προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να παρουσιάσουν γεγονότα τα οποία αποτελούν υποχρεώσεις τους διεθνείς, να τα παρουσίασουν ως επιτεύγματα… Αυτό λέγεται έγκλημα στην πολιτική. Δεν μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την άγνοια του κόσμου…”, κατέληξε η κα Μαυρομμάτη.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την τηλεφωνική παρέμβαση της κας Κέρη Μαυρομμάτη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει