Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική κι αρκετές άλλες περιοχές της χώρας αύριο,Σάββατο

Για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική κι αρκετές άλλες περιοχές της χώρας αύριο, Σάββατο 4 Αυγούστου, προειδοποιεί, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το σχετικό σήμα αφορά τις εξής περιοχές: Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Αττική, Κορινθία κι Αργολίδα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει