Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

BINTEO: Η ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας» κάλεσε τους νέους και τα λαϊκά, εργατικά στρώματα, μιλώντας στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κάλπικη» την «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη ΝΔ, που «δεν ακουμπά», όπως είπε, κρίσιμα ζητήματα, όπως τις «οικονομικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική της ΕΕ, το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν την υπογραφή τους», τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Γι’ αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί κολαούζοι – μούγκα στη στρούγκα» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Πρωταγωνιστούν στο σήριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Μαλώνουν για τα μικρά κι ασήμαντα για να κρύψουν ότι ταυτίζονται σε μεγάλα, στα καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης τους λαού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη “δίκαιη ανάπτυξη” που δήθεν θα καταμερίζει τα ωφελήματα δίκαια και στους πιο αδύναμους και η ΝΔ με τη “βιώσιμη ανάπτυξη που δήθεν θα προστατεύει τους πιο αδύναμους” καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Και ο καπιταλισμός είναι άδικο κοινωνικό σύστημα, γιατί στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανα αναφορά στο σύνθημα του Φεστιβάλ «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο… Το μέλλον δε θα ?ρθει από μονάχο του ?αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», τονίζοντας ότι τα λόγια του Μαγιακόφσκι σήμερα είναι «επίκαιρα και εύστοχα, όσο ποτέ». Παρέπεμψε στην επικείμενη συμπλήρωση ενός αιώνα από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία του 1917 και «των 100 χρόνων του ηρωικού ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ το 2018», και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις «κατακτήσεις» και στα επιτεύγματα, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά της πρώην ΕΣΣΔ, «που όσο περνούν τα χρόνια – σε σύγκριση με τη μαυρίλα του σήμερα – θα φαίνονται θεόρατες», καλώντας τους νέους να αναζητήσουν, να μάθουν και να διδαχθούν για αυτά, υποστηρίζοντας πως ότι έχει διδαχθεί στον 20 αιώνα η νεολαία για αυτά είναι από τη σκοπιά των «πολεμίων» του «σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε» και σημείωσε:

«Η πείρα από την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία, είναι αξεπέραστη. Επιβεβαιώνει ότι στο επίκεντρο της νέας κοινωνίας μπαίνει η ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων». «Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε πρέπει να πάρουμε μέτρα από σήμερα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει