ΧΑΜΟΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ – ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο ΜΠΕΟΣ: “Το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου είναι περιουσία του Δήμου και θα επιστρέψει στην πόλη…”

Τη διαβεβαίωση ότι το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή για ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου και είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, θα το πάρει ξανά πίσω ο Δήμος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γιατί είναι περιουσία των Βολιωτών, έδωσε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μειοψηφίες, πλην της μείζονος και των ανεξαρτήτων συμβούλων, ζήτησαν και εναλλακτικές λύσεις, με τον δήμαρχο να επιτίθεται κατά των μειοψηφιών, κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν το όραμα και τη θέληση της Δημοτικής Αρχής για να γίνει ένα έργο για την πόλη, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί και εργάζεται για μια κοινή λύση αλλά και ότι αν η Σύγκλητος του Π.Θ. δεν συμφωνήσει να επιστραφεί το οικόπεδο, η λύση θα δοθεί στα Δικαστήρια

Στο θέμα της αυτοδίκαιης επιστροφής του οικοπέδου στον Δήμο Βόλου ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η μείζονα μειοψηφία, απείχε η α’ ελάσσονα μειοψηφία, η β’ ελάσσονα ψήφισε λευκό και κατά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Π.Θ. για το θέμα και τόνισε ότι η Σύγκλητος δεν μπορεί να έρθει σε κόντρα με την κοινωνία του Βόλου, ενώ ζήτησε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης είπε ότι και η Πυροσβεστική έχει συμφωνηθεί με τον κ. Χαρδαλιά να μεταφερθεί δίπλα από τον περιφερειακό, δόθηκε οικόπεδο από τον Δήμο.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι η πρώτη επιλογή που είχε προβλεφθεί στο Σχέδιο Πόλης, για Δικαστικό Μέγαρο ήταν το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στην Ελληνική Προστασία Ανηλίκων, αλλά αρνήθηκε να το δώσει. «Η Δημοτική Αρχή προθυμοποιήθηκε να δώσει άλλο οικόπεδο. Η δεύτερη λύση ήταν να φύγουν οι φυλακές και να γίνει εκεί το Δικαστικό Μέγαρο», τόνισε και πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει θέμα, θα γίνουν εναλλακτικές προτάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού Θ. Θεοδώρου, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με το Πανεπιστήμιο και χθες έγινε μια πολύ καλή συνάντηση, ενώ κατηγόρησε, άλλους που δημιούργησαν πόλωση του Δήμου με το Π.Θ. τις προηγούμενες μέρες.

Κλείνοντας ο δήμαρχος κατήγγειλε τους επικεφαλής των παρατάξεων και ένα ποσοστό συμβούλων που εσκεμμένα κάνουν το άσπρο μαύρο, γιατί δεν είχαν την ικανότητα τόσα χρόνια να λύσουν προβλήματα και επανέλαβε ότι το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου είναι περιουσία του Δήμου και θα επιστρέψει στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει