Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΧΑΜΟΣ στο Βόλο: Μήνυση Μπέου κατά της Eurobank για δέσμευση 1,4 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ για την ΕΡΓΗΛ

Κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής

Στην υποβολή μήνυσης κατά της Eurobank στρέφεται ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τη νέα δέσμευση 1,4 εκατ. ευρώ, από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ για την ΕΡΓΗΛ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέος, “δεν είναι μόνο η προσωρινή διαταγή κατά των διαθέσεων των απατεώνων τυχοδιωκτών εργολάβων, αλλά και η μήνυση που καταθέτω για συνεργεία, απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Eurobank, η οποία δέσμευσε τους λογαριασμούς, ενώ έχει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου. Ο αγώνας είναι σκληρός απέναντι σε ένα λυσσαλέο σύστημα που έχει πλοκάμια παντού, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε”.

“Ήθελα να ξέρω αν οι δήμαρχοι πριν το 2010 κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, που άφησαν και έδωσαν το δικαίωμα σ’ αυτούς τους απατεώνες να διεκδικούν χρήματα των πολιτών και της πόλης”, κατέληξε ο Αχ. Μπέος.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Γιάννης Καραγκιόζος, νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, τόνισε ότι “η αντίδικος ΕΡΓΗΛ μας θυμήθηκε φέτος, διεκδικώντας ξαφνικά τόκους 1,4 εκ. € για το χρονικό διάστημα 2015-2018. Κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Πέμπτη σχετική επιταγή προς εκτέλεση.

Η εντολή του δημάρχου ήταν άμεση για δικονομική και νομική αντίδραση. Πράγματι, ετοιμάσαμε ανακοπές αιτήσεων αναστολής προσωρινής διαταγής, έχουμε τρεις αποφάσεις που δημιουργούν δεδικασμένο στην υπόθεση, όσον αφορά στο ακατάσχετο των λογαριασμών, είναι ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί και τα χρήματα αφορούν ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του Βόλου και, ως εκ τούτου, μ’ αυτή τη βασική μας γραμμή προχωρούμε και διεκδικούμε τη μη δέσμευση των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ταυτόχρονα περιμένοντας τη μεγάλη απόφαση του Εφετείου Λάρισας”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζο, “η ΔΕΥΑΜΒ εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση για το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν αποφάσεις δεσμευτικές και οριστικές που έχουν επιδοθεί σ’ όλες τις τράπεζες, οι τράπεζες, φοβούμενες ενδεχομένως με ποιού το μέρος θα πάνε, ακολούθησαν δικές τους επιταγές, να μην αφήσουν αποδεσμευμένα τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν στους λογαριασμούς και έτσι αναγκαζόμαστε να καταφερθούμε και εναντίον τους. Γι’ αυτό ο δήμαρχος θα καταθέσει μήνυση κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, για απάτη και υπεξαίρεση και για τις ειδικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου”, επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραγκιόζος, “τα χρήματα δεν αφαιρέθηκαν, αλλά είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς, μετά τις ενέργειες της ΕΡΓΗΛ όλως απαραδέκτως και παρανόμως και μάλιστα με το πρόσχημα ότι η ΕΡΓΗΛ φοβάται μήπως χάσει τα χρήματα, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια απόλυτα επικερδής επιχείρηση”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει