Χανιά: Τουρίστες που χάθηκαν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους ενώ διασώστες τούς αναζητούσαν

Δύο Γάλλοι τουρίστες που τηλεφώνησαν την Κυριακή στον διεθνή αριθμό 112 για να δηλώσουν ότι έχουν χαθεί στο μονοπάτι Ε4 από Παλαιόχωρα προς Φαλάσερνα, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν, χωρίς να ενημερώσουν την ομάδα διάσωσης που εξακολουθούσε να τους αναζητά.

Συγκεκριμένα, αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για το ζευγάρι των Γάλλων, ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συμμετοχή μεγάλης δύναμης πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ, η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τελικά, το ζευγάρι εντοπίστηκε, όχι όμως από τους διασώστες, αλλά όταν οι ίδιοι επικοινώνησαν εκ νέου και αυτή τη φορά ανέφεραν ότι βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους στον Αποκόρωνα.

Οι τουρίστες βρήκαν τον δρόμο και έφτασαν σε παραλία από όπου, κάτοικος, τους μετέφερε στην Παλαιόχωρα. Εκεί πήγαν σε φιλικό τους σπίτι και στη συνέχεια έφτασαν στο ξενοδοχείο τους, στον Αποκόρωνα, με το λεωφορείο.

Το διάστημα αυτό, δεν ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι είναι σώοι, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις διάσωσης να συνεχίζουν να ψάχνουν.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Γιάννης Μαραγκάκης ζήτησε να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες για την κινητοποίηση του τοπικού μηχανισμού, δεδομένου μάλιστα ότι είχε αποφασισθεί να πετάξει εντός της ημέρας και ελικόπτερο για να βοηθήσει στις προσπάθειες εντοπισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει