Χάρη στο σπάνιο αίμα του έχει σώσει εκατομμύρια ψυχές

Ο James Harrison έχει σπάνιο αίμα. Αποφάσισε να γίνει αιμοδότης και χάρη σε αυτόν

έχουν σωθεί οι ζωές εκατομμυρίων μωρών.

Δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις και δεν φοράει κάπα, όμως είναι ένας υπερήρωας. Ένας 74χρονος έχει σώσει εκατομμύρια μωρά τα τελευταία 54 χρόνια, χάρη στο σπάνιο αίμα του.

Ο Τζέιμς Χάρισον έχει το… χάρισμα! Γεννήθηκε στην Αυστραλία και έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο αίματος. Ο 74χρονος έχει 0 αρνητικό με αντίσωμα στη νόσο Rh (Rhesus). Συγκεκριμένα, το αίμα του περιέχει ένα αντίσωμα που θεραπεύει τα μωρά που πάσχουν από τη νόσο Rhesus. Δωρίζει αίμα από τότε που ήταν 18 χρονών και το έχει κάνει πάνω από 1.000 φορές έως σήμερα.

Το αίμα του Τζέιμς, μπορεί να καταπολεμήσει τη νόσο αυτή και για αυτό είναι τόσο πολύτιμο. Μάλιστα, είναι ασφαλισμένο για $ 1 εκατομμύριο δολάρια. Ήταν λίγο αφότου άρχισε να δωρίζει που ανιχνεύτηκε στο αίμα του, αυτό το σπάνιο αντίσωμα. Χιλιάδες μωρά πεθαίνουν στην Αυστραλία κάθε χρόνο λόγω της νόσου Rh. Ορισμένα νεογνά υποφέρουν από μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο.

Όταν ανακαλύφθηκε η αλήθεια για το αίμα του, προσφέρθηκε εθελοντικά να συμμετάσχει σε μια σειρά δοκιμών για να βοηθήσει στη δημιουργία εμβολίου κατά της νόσου. Το εμβόλιο χορηγείται σε όλες τις γυναίκες εγκύους που είναι αρνητικές στο Rh.

Ακόμα και όταν ταξιδεύει, φροντίζει να σταματά από ένα κέντρο δωρητών. «Έχω δωρίσει στην ακτή Sunshine, τη Νότια Αυστραλία, τη Δυτική Αυστραλία, την Τασμανία… Οπουδήποτε κι αν πάω περνάω από ένα νοσοκομείο και δωρίζω αίμα».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω», είπε. Το αρχικό του κίνητρο για να γίνει δωρητής αίματος ήταν όταν σε ηλικία 14 ετών, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο στήθος, για την οποία χρειάστηκε 13 λίτρα αίματος. «Ήμουν στο νοσοκομείο για τρεις μήνες. Το αίμα που έλαβα, έσωσε τη ζωή μου, γι ‘αυτό έκανα μια υπόσχεση στον εαυτό μου, να δώσω αίμα όταν γίνω 18», συμπλήρωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει