Χατζηδάκης: Ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου δεν σας πιστεύει πια

Φορομπηχτική πολιτική και υποκρισία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Χτες, όπως είχατε δικαίωμα φυσικά, εμφανιστήκατε αγκαλιά με έναν μεσάζοντα. Ελπίζω να μην το μετανιώσετε. Και όπως είχατε δικαίωμα, δια του πρωθυπουργού, κάνατε κάποιον αντιπερισπασμό, όπως νομίζετε, και είπατε να κάνουμε συζήτηση για τη φοροδιαφυγή. Εδώ κοίταξα όμως μερικά στοιχεία και είδα ότι εσείς που κόπτεστε για τη φοροδιαφυγή, έχετε μειώσει δραματικά τους ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία τόσο για τους ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ όσο και για τους ελέγχους των off shore αλλά και τους ελέγχους στα καύσιμα, για να σημειώσει ότι το λαθρεμπόριο ανθίζει.

«Λέτε ότι η οικονομία πετάει και ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός, τι και αν έχετε ψηφίσει τα μέτρα του 4ου μνημονίου, και ότι θα ζήσουμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα. Αλλά εγώ που κοιτάζω τα στοιχεία βλέπω ότι δεν έχετε κατορθώσει, με ένα τσουβάλι μέτρα, να μας ξαναγυρίσετε εκεί που ήμασταν το 2014» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ύφεση μαρτυρεί την οπισθοδρόμηση», η Ελλάδα «έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια» και αναρωτήθηκε γιατί τα capital control εξακολουθούν, αν όλα πάνε καλά στην οικονομία.

«Δεν έχετε κατορθώσει ακόμη να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Και όσο δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη, είναι μάταιο να μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Καμία χώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση, από πλευράς τραπεζικού συστήματος και capital control, δεν μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για το μέλλον. Επομένως καλά είναι τα συνθήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει