Χρ. Μπουκώρος: Μεγάλη καθυστέρηση στις εγκριτικές αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα καρκινοπαθών

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς ασθενείς.

Αφορμή για την ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας στάθηκαν οι διαμαρτυρίες ασθενών, που βρίσκονται στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα για τη θεραπευτική αγωγή τους.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες ασθενών, αν και έχουν προβεί εγκαίρως στην ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα σκευάσματα, αδυνατούν να τα παραλάβουν, καθώς εκκρεμεί, αδικαιολόγητα, η απόφαση χορήγησης από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι καρκινοπαθείς ασθενείς να καθυστερούν να λάβουν την ενδεδειγμένη αγωγή, με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία τους και την εξέλιξη της ασθένειάς τους”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ, συγχρόνως, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει