Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ

Είναι το ευκολότερο μεζεδάκι της σαρακοστής, προσβάσιμο ακόμη και σε αρχάριους της κουζίνας.

Απαιτεί λίγα υλικά, επιλέξτε ένα καλής ποιότητας ξύδι, λευκό κατά προτίμηση.

Υλικά

  • Χταποδάκι 600 γραμμάρια περίπου
  • 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι 4 εκατοστών τζίντζερ
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Το σκεπάζουμε με νερό
  • Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, το φύλλο δάφνης, και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45′ περίπου ή και παραπάνω
  • Οταν μαλακώσει αρκετά, είναι έτοιμο
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια, το καθαρίζουμε και πετάμε το μάτι του
  • Η σάλτσα: Χυμό 1 λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο τζίντζερ και κόλιαντρο ή μαϊντανό -Ανακατεύουμε καλά, συνοδεύει τέλεια το χταπόδι μας
  • Αν έχετε φρέσκο βασιλικό και κάπαρη, ακόμη καλύτερα!
Μπορεί επίσης να σας αρέσει