Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Creme Brulee με 3 υλικά!

Το ξακουστό γλυκό από τη Γαλλία που πολλοί λάτρεψαν, η creme brulee , μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και με 3 υλικά! Εσείς ακόμα διαβάζετε;;;

Για την creme brulee θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. ‏παγωτό βανίλια
  • 1 ‏κρόκος αβγού
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C
  2. Βάζετε το παγωτό σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων. Το βάζετε για 30-40″ ή μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον κρόκου αυγού στο λιωμένο παγωτό κι ανακατέψτε καλά με αυγοδάρτη.
  4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ραμεκιν. Τοποθετείτε το ραμεκιν σε ένα βαθύ ταψί και γεμίστε το ταψί με καυτό νερό το οποίο θα φτάνει τη μέση του ραμεκιν.
  5. Ψήνετε για 40-50 λεπτά. Η creme brulee θα έχει ψηθεί αλλά το κέντρο της θα είναι σαν ζελέ , δηλαδή θα κουνιέται αν το ανακινήσετε. Αποσύρετε το ραμεκιν απο το ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες (μέχρι και 3 μέρες).
  6. Βγάζετε την creme brulee τουλάχιστον 30 λεπτά πριν καραμελώσετε την ζάχαρη στην επιφάνεια της.
  7. Πασπαλείστε 1 κ.σ. ζάχαρη στην επιφάνεια. Με ένα φλόγιστρο λιώστε τη ζάχαρη για μια τραγανή επιφάνεια. Αν δεν διαθέτε φλόγιστρο μπορείτε να βάλετε το ραμεκίν στο φούρνο στη ρύθμιση grill ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη. Προσέξτε μόνο μην παραψήσετε. Πριν σερβίρετε αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει