Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: “Το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις από ό,τι πραγματικά είναι.”

Να αποφεύγονται οι περιττές κλιμακώσεις ζήτησε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι «θα ήταν σημαντική κίνηση να επιστραφούν στις οικογένειές τους. Το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις από ό,τι πραγματικά είναι».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες,αναφέρθηκε στη βασική συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Επεσήμανε ότι η συνεργασία Τουρκίας και Ευρώπης είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια.

«Είναι ένα θέμα κοινής βούλησης και ως προς αυτό οι περιττές κλιμακώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Η λήξη αυτών των εντάσεων θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως η Τουρκία και η Ευρώπη πιστεύουν σε αυτή τη σχέση και είναι δεσμευμένες σε αυτήν. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιώτες που αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι οι δύο στρατιώτες πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρα τα σύνορα, διότι στην περιοχή του Έβρου τα σύνορα είναι φυσικά σύνορα, δεν υπάρχουν τείχη και φράχτες και γι’ αυτό παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν. «Τον τελευταίο καιρό πράγματι υπάρχει μια επιβάρυνση στο κλίμα. Είναι προς όφελος όλων των χωρών της περιοχής να βελτιω

Μπορεί επίσης να σας αρέσει