Δέσμευση Γ.Γ. Χαρδαλιά στον Μπέο, μετά από παρέμβαση Μακρή, για επιτάχυνση της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Στην περιοχή “Μαχαιρίτσα”, κάτω από τον περιφερειακό στη Νέα Ιωνία

Ακόμα ένα μεγάλο και χρονίζον πρόβλημα της πόλης του Βόλου, αυτό της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μπαίνει στο δρόμο της γρήγορης επίλυσής του μετά την δέσμευση που ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο κ. Μπέος επισήμανε προς τον κ. Χαρδαλιά την ομοφωνία όλων των φορέων για την μετεγκατάσταση του κτηρίου της Πυροσβεστικής σε οικόπεδο εκτός κέντρου, στην περιοχή “Μαχαιρίτσα” κάτω από τον περιφερειακό στη Νέα Ιωνία και την αποφασιστικότητα να δοθεί άμεση λύση.

Μιλώντας μάλιστα στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η έκταση ήδη είναι δεσμευμένη και χαρακτηρισμένη και απλώς απαιτείται μια επαναβεβαίωση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Δήλωση Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο και οριστικοποιήθηκε η κοινή διάθεση και βούληση για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα προκύψει από την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου.

Με πολύ γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και η Πυροσβεστική να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτήριο που συνάδει με την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής όχι μόνο στο Βόλο αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και έπλεξε το εγκώμιο για το έργο των Πυροσβεστών που όπως υπογράμμισε είναι καθημερινά σε πόλεμο, πολεμώντας για την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία και τους πρέπει κάθε στήριξη.

Ακόμη σημείωσε ότι συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα πυροπροστασίας και γενικότερα θέματα πολιτικής προστασίας με βάση το νέο Νόμο που λύνει αρρυθμίες και παθογένειες που υπήρχαν στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένες δράσεις και στην εκτέλεση έργων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει