Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΔHMAΡ: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται στη βάση του θυμικού

«Αναφαίρετο μεν δικαίωμα τα συλλαλητήρια, για να εκφράζουν οι πολίτες ελεύθερα τις απόψεις τους, τις αγωνίες και τις πεποιθήσεις τους, εξωτερική πολιτική όμως δεν μπορεί να εξαρτάται από ετερόκλητης σύνθεσης συλλαλητήρια, δεν μπορεί να είναι θέμα “άνω και κάτω πλατείας” και σημαία ευκαιρίας για πατριδοκαπηλία» επισημαίνεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε χθες το βράδυ. «Τα συλλαλητήρια σε κρίσιμα εθνικά θέματα δεν βοηθούν γιατί η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται στη βάση του θυμικού» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάζοντας τη τακτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι εγκλωβισμένη στη συμμαχία της με ένα ακροδεξιό κόμμα και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά της. «Συνεχίζει να χειρίζεται αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα με επιπολαιότητα και διγλωσσία. Σε άλλη γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη οι ΑΝΕΛ, σε άλλη ο υπουργός Εξωτερικών και σε άλλη ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά όχι τα πολιτικά κόμματα, άλλη μία περιφρόνηση στην ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας» αναφέρει.

Επικρίνει, επίσης, τη ΝΔ καθώς, όπως σημειώνεται στην απόφαση, «υιοθετεί την ακροδεξιά και εθνικιστική ατζέντα και υποχωρεί απέναντι στον λαϊκισμό και στην ψηφοθηρία. Αποφεύγει συστηματικά μια καθαρή τοποθέτηση σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα. Δεν διευκρινίζει αν θα υποστηρίξει την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία και επιχειρεί να κερδοσκοπήσει εκλογικά από τα συλλαλητήρια».