Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Θεσμός για το Πήλιο η Γιορτή Κάστανου στο Ξορύχτι

Δήμαρχος Κουτσάφτης: “Κρατήσαμε ζωντανό το Πήλιο, επουλώσαμε πληγές, δώσαμε λύσεις με αποκαταστάσεις, αλλά τώρα ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει σε οριστικές λύσεις, αντιμετωπίζοντας με νέα έργα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την καθολική στήριξη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στη γιορτή κάστανου που οργανώνεται κάθε χρόνο από τοπικούς φορείς και παραγωγούς στο Ξορύχτι, επανέλαβε και φέτος η Δημοτική Αρχή σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί ο θεσμός και να εμπλουτιστεί μελλοντικά με νέες δράσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, τόνισε πως η στήριξη της αγροτικής παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, μπορούν οι συγκεκριμένοι κλάδοι να τονώσουν την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η μάχη της καθημερινότητας σε ολόκληρο τον Δήμο είναι να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες στις υποδομές όπως η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, η επέκταση των δικτύων άρδευσης, η αναβάθμιση του οδικού κυκλώματος του Πηλίου κ.α. σε ένα δυσμενές περιβάλλον που προκάλεσαν οι καταστροφικές θεομηνίες του περασμένου χειμώνα.

“Κρατήσαμε ζωντανό το Πήλιο, επουλώσαμε πληγές, δώσαμε λύσεις με αποκαταστάσεις, αλλά τώρα ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει σε οριστικές λύσεις, αντιμετωπίζοντας με νέα έργα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Περιορίσαμε τις επιπτώσεις, ελαχιστοποιήσαμε παρενέργειες και σήμερα βλέπουμε με χαρά τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας στα πρόσωπα των παραγωγών.

Παράλληλα, μέσα από συνέργειες, κινητοποιούμε δημιουργικές δυνάμεις ώστε να υποστηρίξουμε το τουριστικό προϊόν μας, με την ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας, του περιβάλλοντος, της παράδοσης κ.α.

Οι γιορτές – αφιερώματα στο κάστανο, στο τσίπουρο κ.α., τονώνουν την εξωστρέφεια τοπικών κοινωνιών και είμαστε εδώ, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης, να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει