Διοικητής Νοσοκομείου Βόλου Δραμητινός: Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό για τη νόσο του Δυτικού Νείλου

“Για την έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού Ν. Μαγνησίας…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που να νοσεί ή να είναι ύποπτο για την νόσο του Δυτικού Νείλου στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
2. Δεν είναι ασυνήθιστο σαφώς στα πλαίσια διερεύνησης μιας άτυπης ιογενούς συνδρομής, οι ιατροί να ζητούν πλειάδα εξετάσεων για διάφορους ιούς μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ιός του Δυτικού Νείλου, μια εξειδικευμένη εξέταση που γίνεται όχι στα δικά μας εργαστήρια αλλά σε εργαστήριο των Αθηνών.
3. Σε συμφωνία λοιπόν με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου, επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή πανικού των συμπολιτών μας, ότι δεν υπήρξε περιστατικό ύποπτο με σοβαρή ένδειξη για την νόσο του Δυτικού Νείλου όπως επιβεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι ιατροί των Τμημάτων.
4. Βεβαίως η Ιατρική Υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώνει την Διοίκηση για επιβεβαιωμένο κρούσμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο το ενδιαφέρον της Διοίκησης υπάρχει και για τα ύποπτα περιστατικά.
Εν κατακλείδι, δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων και παραπλάνησης των πολιτών διότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι να φιλτράρει, να ενημερώνει έγκαιρα ώστε να προστατεύει τους πολίτες από άσκοπο πανικό και παράλληλα να μην παρεμβαίνει στο ιατρικό έργο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ
«ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει